Mijn verhaal, mijn reis

Graag neem ik jullie mee naar mijn verhaal.

Herfst 2017, een vroege ochtend, halverwege de nacht, ik word wakker, druk op de borst, pijn in schouders achterkant rug,  hoge snelle ademhaling, tintelingen in mijn armen en handen. Ik probeer mijn adem rustiger te krijgen maar dat lukt niet. Zweten en echt totaal niet fijn voelen. Na een poos zo te liggen en woelen maak ik mijn partner wakker en zeg bel 112 ik voel me helemaal niet goed. En zo stonden er 2 ambulances binnen een mum van tijd bij ons huis. Doorzochten mij, hartfilmpje en alle toeters en bellen, echter niets aan de hand het was maar hyperventileren.

Een vriendin had een keer gezegd Fennie, lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Ja duhhh! Wat een onzin!

Dagen waarin ik uit de deur stapte, shit moet weer naar mijn werk, zucht kreun steun en als ik naar huis mocht aan het einde van de dag zucht de voordeur weer in, wat tref ik nu weer aan? Schreeuwende man, kinderen, vliegen borden over tafel of nog erger een stoel door de kamer?
Het ging niet goed met mij. Hoezo alleen maar hyperventileren. Ik kon bijna niets meer. Nog geen trap kwam ik omhoog, niet meer fietsend van de ene plek naar de andere, ook niet naar de winkel om de hoek, ik redde het niet, bek af buiten adem, duizelig. Sporten deed ik al niet meer, lukte ook niet ik viel steeds bijna flauw bij elke inspanning die ik deed. Weer naar de huisarts, dit kon niet langer zo. Naar het ziekenhuis helemaal doorgelicht niets gevonden de fietstest ging niet zo goed, maar geen aanwijzingen voor wat dan ook. Er mankeerde mij niets?? Dat kon niet. Even door geploeterd en weer naar de huisarts. Die verwees me naar de fysiotherapeut die gespecialiseerd was op ademhaling. Moet ik daar heen, wat een onzin, maar toch gegaan. Daar mocht ik op een bank gaan liggen en ontspannen. Zo gezegd zo gedaan, dacht ik … ja ontspan maar,   dat doe ik!  Nee ontspan……. O ships  ik voelde de gespannenheid, shipps maar hoe dan? Daar is een kwartje gevallen dat het niet goed met me ging. Zou lichaam en geest toch enigszins klein beetje misschien wel iets verbonden zijn???

Dezelfde vriendin wees mij op NLP en zo begon mijn reis van persoonlijke ontwikkeling, NLP practitioner, master practitioner en NLP trainer, systemisch werk, Positieve Psychologie, Geef me de vijf (wat is ASS en tools hoe hiermee om te gaan) tot aan Autisme Coach. Ik ben sindsdien niet meer gestopt met leren. Je leert je hele leven daar ben ik van overtuigd.  Ik stap weer blij uit de deur naar een leuke baan dus naar het werk, ook doe ik met liefde en plezier en dankbaarheid de voordeur open naar mijn gezin.

Ja nu kan ik volmondig zeggen Lichaam en Geest zijn met elkaar verbonden.

Loop jij ergens in je leven tegen aan, ik kan je helpen!